Saopštenje povodom početka radova u Ulici Nikole Pašića

Podeli:

Radovi na pojačanom održavanju 8,7 kilometara državnog puta I-B reda 13 na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat, počinju u ponedeljak, 28. februara 2022. godine, istovremeno na dve deonice, uz totalnu obustavu saobraćaja i njegovo preusmeravanje na alternativne pravce. Planirani rok za izvođenje radova na ove dve deonice je 2. april 2022. godine.

U cilju boljeg informisanja i razumevanja na terenu tokom izvođenja radova, predstavnici Grada Zrenjanina i izvođača radova, kompanije “Štrabag”, su u Gradskoj kući 25. februara održali sastanak sa predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu, taksi udruženja i preduzetnicima koji imaju poslovne objekte i lokale duž deonice na kojoj počinju radovi. Ispred grada Zrenjanina, sastanku su prisustvovali član Gradskog veća Dejan Damjanović i Mirko Petrović, šef Odseka za saobraćaj u Odeljenju za urbanizam Gradske uprave.

Na sastanku je Dejan Damjanović istakao da će za vreme izvođenja radova na trasi državnog puta kroz Zrenjanin, grad Zrenjanin omogućiti stanarima i licima koja imaju poslovne prostore u Ulici Nikole Pašića, u kojoj će na snazi biti totalna obustava saobraćaja, besplatno parkiranje na parkingu Žitni trg.

Karta: Deonica 1 – Pašićeva

Кako bi dobili neophodne dozvole za korišćenje parkinga, potrebno je da se lično obrate Odseku za saobraćaj Gradske uprave. Кao dokaz, lica sa prebivalištem u Ulici Nikole Pašića prilažu očitanu ili fotokopiju lične karte. Termin u kom će dostavnim vozilima pravnih subjekata, u delu od ulice Žitni trg do Birčaninove, biti omogućen pristup je od 18 h do 6 h, samo onda kada za to bude uslova na terenu, a uz prethodnu najavu i odobrenje izvođača. Broj telefona kontakt osobe za najavu dostavnih vozila je 060 861 84 54. Interes izvođača radova jeste, pre svega, bezbednost i sigurnost, kako svojih zaposlenih tako i sugrađana, te ovim putem apeluje da se, koliko je to moguće, za pristup objektima koriste poprečne ulice i trotoari do uspostavljanja redovnog režima saobraćaja. Adresa za prijem eventualnih žalbi je Mađarske komune 34, 23206 Zrenjanin.

Karta: Deonica 2 – Novo groblje

Na prvoj deonici, saobraćaj se obustavlja duž ulice Nikole Pašića, od Žitnog trga do raskrsnice ulica Nikole Pašića / Nušićeva / Birčaninova / Beogradska i dužini od 570 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Bulevar Milutina Milankovića (“Magistrala”) / Žitni trg / Miletićeva, na državni put I-B 13 ( Miletićeva ulica ), zatim kroz ulice Banatsku i Birčaninovu i vraća se na trasu državnog puta I-B 13, odnosno Beogradsku ulicu. Druga deonica ubuhvata radove od Novog groblja do ulaza u industrijsku zonu “Jugoistok”, u dužini od 595 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Beogradska / Šećeranski put, preko ulice Šećeranski put i Pančevačka, odakle se ponovo vraća na trasu državnog puta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga