Saopštenje kompanije „Drekslmajer“

Podeli:

Prateći epidemiološku situaciju u Srbiji, ali i globalno, u vezi sa koronavirusom, a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti naših zaposlenih i svih građana regiona u kom poslujemo, menadžment kompanije je doneo odluku o radu smanjenim kapacitetom.

Veći deo proizvodnje je već prestao sa radom, a neki sektori će nastaviti sa radom smanjenim kapacitetom tokom sledeće nedelje.

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije da treba izbegavati putovanja u područja pogođena koronavirusom, menadžment kompanije je doneo odluku da privremeno obustavi autobuski saobraćaj za zaposlene sa teritorije Kikinde, koja je označena kao jedno od žarišta u Srbiji.

DRÄXLMAIER Group će svoju proizvodnju prilagoditi potrebama svojih klijenata i tržišta, ali prvenstveno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Do sada smo bili u stanju da održimo proizvodni lanac i lanac snabdevanja.

Trenutno koronavirus ima negativan uticaj na globalnu ekonomiju, a dugoročne efekte koronavirusa na automobilsku industriju je u ovom trenutku veoma teško proceniti.

Od samog početka u fokusu nam je bila sigurnost naših zaposlenih i važno je napomenuti da nema potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u DRÄXLMAIER Group Srbija.

Čim proizvođači automobila nastave sa radom i DRÄXLMAIER Group će ponovo pokrenuti proizvodnju u svom pogonu u Zrenjaninu. Pozivamo naše zaposlene na solidarnost i razumevanje i molimo ih da nam pruže podršku u ovoj specifičnoj situaciji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga