Saobraćajci za tri dana „uhvatili“ 7.500 nesavesnih vozača, najviše pregledaju OVE DVE STVARI

Podeli:

Policija je prethodnih dana pojačano kontrolisala učesnike u saobraćaju, a tokom prethodnih nekoliko dana ispisano je na hiljade kazni nesavesnim vozačima koji su vozili bez vezanog sigurnosnog pojasa i koji su koristili mobilni telefon tokom vožnje.

– Samo za tri dana je na našim putevima otkriveno i procesuirano više od 6.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i skoro 1.500 vozača koji su koristili telefon bez hendsfri uređaja. Pojačana kontrola saobraćaja će biti petkom i vikendom. Kažnjavaće se brzina i nekorišćenje pojasa. Moraju ljudi da shvate neophodnost korišćenja sigurnosnog pojasa – rekao je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije za RTS.

Ni protekli vikend nije protekao bez poginulih i povređenih u saobraćaju. Ginu i deca, a tek je počeo avgust, mesec kada u saobraćaju strada najviše ljudi. Iz Uprave saobraćajne policije kažu da je najčešći uzrok nesreća neprilagođena brzina i da će policija petkom i vikendom sprovoditi pojačane kontrole. Dodao je i da je u odnosu na juli prošle godine povećan broj onih koji su poginuli na našim putevima.

– Međutim, avgusta prošle godine na našim putevima je poginulo 67 osoba. Mi se nadamo da će taj broj biti manji ove godine. Avgust je mesec kada ima najviše saobraćaja na našim putevima, pogotovo na najvažnijim saobraćajnicama i zato to i prouzrokuje veći broj nezgoda i nastradalih – naveo je Vida za RTS

Prema njegovim rečima, u toku letnje sezone na putevima ima više stranih državljana i samim tim dolazi do stranih nesreća koje su oni izazvali.

– Ne možemo da se pohvalimo da je ovaj vikend bio miran. Dogodile su se u subotu tri saobraćajne nesreće. Najteža je ona na auto-putu gde je četvoro osoba stradalo, nažalost i dvoje dece. Pored svih apela i pored stalne kontrole saobraćajne policije, brzina i prebrza vožnja prouzrokuju teške saobraćajne nezgode – istakao je Vida.

Pavite pauzu na dva sata

– Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina. Na pola puta do njihovih odredišta ih savlada umor. Zato se apeluje da se pravi pauza na svaka dva sata da ne dolazilo do tih saobraćajnih nezgoda – dodao je Vida.

Izvor:RTS

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga