„Sanjalice“ sanjaju velike snove

Podeli:

Horska sezona u našem gradu počela je sredinom septembra. Više od 40 horova aktivno radi na pripremi novih kompozicija koje će zadovoljiti stroge kriterijume žirija na predstojećim festivalima i smotrama.

Ipak , postoji jedan mešoviti hor koji nastupa širom zemlje, a nikada se nije osvrnuo preko ramena u potrazi za potvrdom žirija. Ovo pevačko društvo je, baš kao i svako mešovito društvo, satkano od soprana, altova, tenora, baritona i baseva. Doduše, dođe do zabuna, jer nekada tenor peva sopransku deonicu, a sopran baritonsku. Dok se tako meškolje na praktikablima, može se primetiti da su u dve stvari besprekorno složni- u znanju teksta pesme koju pevaju i u osmesima, koji im idu skoro oko glave.

Ovi mali pevači velikim koracima gaze kroz notni sistem. Na časovima sa radošću otkrivaju nove tonove, instrumente, kompozitore, ali i svoje sposobnosti. Neki od njih su već i prekaljeni solisti koji su se okitili raznim nagradama sa nimalo naivnih takmičenja. Oni koji nisu solisti, sa podjednakim ushićenjem sa svojih pozicija, nešto dublje na sceni, učestvuju i očiju velikih kao šolje prate instrukcije dirigenta. Započinju i završavaju kao jedan, a šarene se kao bakina bašta.

U današnjem vremenu, brzom i bezumnom, postoji ta grupa mladih entuzijasta predvođenih najveselijom Sanjom na svetu. Razmena osmeha uz vokalize za zagrevanje glasa, članove hora „Sanjalica“ čini možda i najveselijim građanima Zrenjanina. Prisustvo na probi hora „Sanjalice“ jednako je zanimljivo i deci i roditeljima. Ukoliko ne verujete, svratite do MZ „Veljko Vlahović“ i uverićete se u sve gore napisano. Prijem članova je tokom čitave godine, a ukoliko imate pitanje ili dva, slobodno pozovite na broj 069/374-1113.

Sanjajte velike snove sa malim sanjalicama, ako ne znate kako se to radi, oni će vas časkom to naučiti.

PROJEKAT SUFINANSIRAO GRAD ZRENJANIN
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga