Rvači “Proletera” osvojili 19. titulu ekipnog šampiona države 

Podeli:

Zrenjanin je protekle subote bio domaćin Finala Super lige Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom. Završni turnir održan je u “Kristalnoj dvorani”, a u finalnom meču “Proleter” je savladao ekipu “Spartaka” iz Subotice 5:3 i po 19. put postao ekipni prvak države.

U polufinalu Proleter je sa 8:0 savladao ekipu Kragujevca koja je napravila iznenađenje plasmanom među četiri najbolja srpska kluba. Prvih sedam mečeva domaćin je dobio tehničkim tušem, a u poslednjem, David Molnar (do 130 kg), tuširao je Đorđa Jovičića u drugoj rundi.

Čestitka najuspešnijem i najtrofejnijem zrenjaninskom sportskom kolektivu stigla je i od gradonačelnika Sima Salapure, koji im je poručio da svaka odbrana titule šampiona ima možda i veći značaj nego što je osvajanje titule.

“Od rvača “Proletera” smo navikli samo na uspehe i vrhunske rezultate, a imperativ pobede ponekad može da sobom nosi i sportski teret. Vi ste se i ovoga puta pokazali kao pojedinci i kolektiv koji je spreman za najveće domete. Čestitam svim rvačima, stručnom štabu i klupskom rukovodstvu na još jednoj blistavoj tituli šampiona i potvrdi da u našoj zemlji gotovo uvek stojite na najvišem stepeniku i samom vrhu, kada je rvački sport u pitanju”, poručio je Salapura novim-starim ekipnim šampionima države.  

Fotografija: Rvački savez Srbije

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga