Rukometašice Srbije iz Zrenjanina do Evropskog šampionata: Pobeda protiv Islanda u punoj “Kristalnoj dvorani”

Podeli:

Rukometašice Srbije savladale su sinoć u Zrenjaninu reprezentaciju Islanda rezultatom 28:22 i kvalifikovale se za Evropsko prvenstvo koje će se održati 4. do 20. novembra ove godine u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Utakmica je odigrana u sjajnoj rukometnoj i sportskoj atmosferi, a Hala sportova “Kristalna dvorana” bila je ispunjena gotovo do poslednjeg mesta. Naše reprezentativke i ovoga puta, kao i na prethodnim mečevima, protiv Turske i Švedske, imale su snažnu podršku zrenjaninske publike, ali i navijača koji su u naš grad stigli i iz drugih sredina. 

Od samog početka su rukometašice Srbije ostvarile prednost, koja se kretala od jednog do šest golova razlike tokom celog meča. Poluvreme je završeno rezultatom 19:15, a u nastavku su naše devojke održavale razliku i mirno privele meč kraju, do konačnih 28:22.

U našem timu najefikasnije su bile Jovana Stoiljković sa sedam postignutih golova, Sanja Radosavljević i Marija Petrović sa po četiri pogotka. Briljirala je i večeras golman Jovana Risović, zabeleživši čak 14 odbrana. U timu Islanđanki, bolje od ostalih, sa četiri pogotka, bile su Rut Jonsdotir, Sandra Elingsdotir i Stejnun Bjornsdotir.

Sportski Zrenjanin potrudio se i ovoga puta da bude uspešan domaćin značajne međunarodne utakmice i da u svet pošalje lepe slike iz “Kristalne dvorane”. Gošće su dočekane porukom dobrodošlice na semaforu, a publika ih je i pre i nakon meča nagradila srdačnim aplauzima.

Reprezentacija Srbije završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana u grupi, sa četiri pobede i dva poraza, i zajedno sa prvoplasiranim Šveđankama učestvovaće u žrebanju za nastup na kontinentalnom takmičenju, koji se održava u četvrtak, 28. aprila. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga