Rok za probni rad Fabrike vode ističe danas, oglasio se direktor Dimkić

Podeli:

Rok za probni rad Fabrike vode od 6 meseci ističe danas, 21. jula. Odgovore na pitanja RTV Santos, koje je poslao Bojan Dimkić, direktor Fabrike vode, prenosimo u potpunosti.

„Prema Sporazumu koji ističe 21. jula, mi smo bili u obavezi da omogućimo stručnjacima iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ da izvrše tehnički pregled u trajanju od 30 dana. Međutim, kao što su građani upoznati, već posle sedam dana fabrika je isključena i vodosnabdevanje je preuzelo JKP „Vodovod i kanalizacija“. Samim tim mi nismo bili u mogućnosti da završimo ovaj proces, te stoga trenutno radimo na kompromisnom rešenju sa direktorom JKP“Vodovod i kanalizacija“, gradonačelnikom i kabinetom premijerke Ane Brnabić.

Situacija u kojoj smo se našli, a vezano za značajno povećanu potrošnju vode, zahteva dodatnu investiciju. Mi smo trenutno u fazi izgradnje novog rezervoara i prepravke dela postrojenja za preradu otpadne vode. Ovaj prekid rada ćemo iskoristiti da dodatno unapredimo rad postrojenja i samim tim u kratkom roku obezbedimo nesmetan rad i stabilno vodosnabdevanje“, navodi se u saopštenju. 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga