Ribokradice na Tisi se više ne tolerišu, podignuto nekoliko krivičnih prijava protiv različitih preduzeća

Podeli:

Direktor Javnog preduzeća Rezervati prirode u Zrenjaninu Dejan Jovanov saopštio je na redovnoj konferenciji SNS za medije da to preduzeće upravlja Specijalnim rezervatom Ritovi donjeg Potisja, a od nedavno su i korisnik ribarskog područja Donja Tisa i Jezera Peskara.

Jovanov je rekao da je zatečeno stanje na reci Tisi u zaštićenom području bilo izuzetno loše, a da su od preuzimanja upravljanja postavljeni novi standardi rada na terenu.

Time su, kako je naveo, eliminisane negativne pojave na Tisi.
mreža

„Kao upravljač i korisnik, na osnovu našeg terenskog rada i odlične saradnje sa Policijskom upravom Zrenjanin, podignuto je nekoliko krivičnih prijava protiv različitih preduzeća, a gotovo svakodnevno naši čuvari iz reke Tise uklanjaju zabranjene alate za ribolov“, rekao je Jovanov.

Najteže je, uvođenje reda na prostoru na kojem reda nikada nije bilo, jer svaki ribolovac i privredni ribar koji poseduje ribolovnu dozvolu ima pravo da uživa u ribolovu, odnosno obezbedi sebi egzistenciju prodajom ulovljene ribe.

„Srpska napredna stranka se oštro bori protiv svakog oblika kršenja zakona i krivičnih dela, pa između ostalog i protiv ovakvih vrsta zloupotreba. Štitimo naša prirodna dobra, ali i savesno i odgovorno rukovodimo njima“, kazao je Jovanov i dodao da se time šalje veoma jasna poruka svim korisnicima reke Tise i zaštićenog područja, a to je da više nema tolerisanja krivičnih dela, što je činjeno dugi niz godina.

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga