RHMZ upozorava na obilne padavine i porast vodostaja

Podeli:

U toku noći i ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

Na području Beograda noćas, ujutro i pre podne očekuju se obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, u pojedinim delovima grada i više.

Na slivovima Jadra, Lјuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Lјiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

Vodostaj Dunava je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana.
Vodostaj Tise je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana.
Vodostaj Save je u stagnaciji i manjem porastu sa tendencijom stagnacije narednog dana, zatim porasta.
Vodostaj Velike Morave je u manjem porastu i stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna tri dana.

Vodostaji na Dunavu su u domenu niskih i srednje niskih, na Savi u domenu srednje niskih, na Tisi u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine.

Temperature vode na rekama u Srbiji kreću se:
Na Dunavu oko 10.8 °S, na Savi oko 11.5 °S, na Velikoj Moravi oko 10.0 °S, na Tisi oko 10.7 °S i na banatskim vodotocima oko 9.6 °S, što je nešto iznad prosečnih vrednosti temperatura vode za ovo doba godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga