Rezultati konkursa NIS “Zajednici zajedno” za 2020. godinu – 12,5 miliona dinara za deset zrenjaninskih škola

Podeli:

U okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2020. godinu kompanija NIS podržaće 72 projekta kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Programom su podržane osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština u našoj zemlji, u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište. Za ove projekte NIS će donirati 114,5 miliona dinara, a ovogodišnji program realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Na osnovu objavljenih rezultata konkursa, za Grad Zrenjanin izdvojeno je 12,5 miliona dinara i ta će sredstva biti iskorišćena za realizaciju projekata u deset osnovnih i srednjih škola, u gradu i naseljenim mestima – za nabavku opreme, nastavnih sredstava, računara, projektora, uređenje i opremanje informatičkih kabineta i učionica i unapređenja sistema za nadzor. U pitanju su Tehnička škola, Muzička škola “Josif Marinković” i osnovne škole “2. oktobar”, „Dr Jovan Cvijić“, “Žarko Zrenjanin” i “Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu, kao i škole „Dr Boško Vrebalov“ Melenci, “Jovan Dučić” Klek, “Sveti Sava” Stajićevo i “Svetozar Marković Toza” Elemir – Taraš. 

Kao lider u društvenoj odgovornosti u Srbiji, kompanija NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ godinama ulaže značajna sredstva u podršku deci i mladima, unapređuje infrastrukturu obrazovnih institucija, podstiče popularizaciju nauke, kulture i umetnosti i doprinosi poboljšanju uslova za rad u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite. „Zajednici zajedno” je program NIS-ovog društveno odgovornog poslovanja koji kompanija sprovodi punih 12 godina u partnerstvu sa gradovima i opštinama u Srbiji. Do sada je kroz program podrške lokalnim zajednicama uloženo 1,2 milijarde dinara i podržano 950 projekata od značaja za razvoj šire društvene zajednice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga