Rešava se i problem zagušenja saobraćaja na raskrsnici ulica Obilićeve i Obale Sonje Marinković – pokrajinska sredstva za izradu tehničke dokumentacije

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac potpisao je danas u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture – za projekat regulisanja saobraćaja sa stanovišta povećanja bezbednosti saobraćaja na raskrsnici ulica Obilićeve i Obale Sonje Marinković u Zrenjaninu. Sredstva će biti utrošena za izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova.

 
 
Ugovor je Santovcu uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu predstavnika petnaest lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine, kojima je na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj opredeljeno ukupno 18 miliona dinara. Projekat u Zrenjaninu vredan je 600 hiljada dinara, od kojih je 355.560 dinara pokrajinskih sredstava, dok će ostatak obezbediti lokalna samouprava. 
 
 
 
 
Nakon izgradnje kružne raskrsnice kod benzinske stanice “Avala”, gde je saobraćaj postao bezbedniji i protočniji, jedna od tačaka sa većim zagušenjem, naročito u “špicevima”, postala je prva naredna raskrsnica prema centru grada – ulica Obilićeve i Obale Sonje Marinković. Problem će biti još izraženiji završetkom izgradnje stambenog objekta u Obilićevoj, te se pristupilo njegovom rešavanju. Idejno rešenje pokazaće koja je varijanta na toj raskrsnici najpovoljnija i tehnički izvodljiva.   

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga