Renovirana čitaonica Naučnog odeljenje GNB „Žarko Zrenjanin“ sredstvima Đure Mijatova

Podeli:

U četvrtak, 7. marta, Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ svečano su otvorili  čitaonicu Naučnog odeljenja biblioteke koja je adaptirana zahvaljujući želji i sredstvima koja je obezbedio osnivač Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“, gospodina Đura Mijatov.
Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ postoji od 2007. godine, a od 2009. godine sarađuje sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“. Želja osnivača fonda, gospodina Đure Mijatova, bila je da kroz podršku uspešnim studentima Grada Zrenjanina i promovisanje humanih vrednosti sačuva sećanje na porodicu koju je izgubio, na ćerku Ljiljanu i suprugu Milku.
Od 2007. do 2017. godine, Fond je isplatio, bez dana kašnjenja, preko 3 miliona dinara na ime studentskih stipendija.Briga gospodina Mijatova o studentima nastavljena je i kroz želju da, adaptacijom čitaonice biblioteke, budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad.
Na svečanom otvaranju čitaonice Naučnog odeljenja ujedno otvoren je poslednji Javni poziv za dodelu nagrade Fonda za najuspešnije studente, a svoje utiske o dosadašnjoj saradnji sa Fondom, osnivačem i bibliotekom izneli su i neki od dosadašnjih stipendista.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga