Rekonstrukcija kanalizacione mreže u Maloj Americi

Podeli:

U utorak 29. novembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započeće radove na rekonstrukciji dela kanalizacione mreže u Maloj Americi, odnosno u ulici Đorđa Stratimirovića na potezu između ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića. Zbog izvođenja radova doći će do promene režima saobraćaja za motorna vozila.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u utorak 29. novembra započeće radove na rekonstrukciji dela kanalizacione mreže u gradskom naselju Mala Amerika, odnosno u ulici Đorđa Stratimirovića, na potezu između ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića.

U pitanju je rekonstrukcija 100 metara fekalne kanalizacione mreže koja obuhvata zamenu postojećih dotrajalih cevi novim, izgradnju pripadajućih šahtova, kao i novih priključaka za objekte na pomenutoj deonici.

Radovima na zameni postojeće kanalizacione mreže novom u susednoj ulici, ulici Stevice Jovanovića, koji su završeni pre nešto manje od tri godine, otklonjen je glavni uzročnik havarija na fekalnoj kanalizacionoj mreži i sporadičnog izlivanja otpadnih voda u naselju Mala Amerika i omogućeno je nesmetano prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u ovom gradskom naselju.

Završetkom radova u ulici Đorđa Stratimirovića, koji su planirani da traju naredne dve nedelje, dodatno će se ojačati sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u celom naselju Mala Amerika i sprečiti mogućnost da zbog dotrajalosti mreže dođe do pojave većih havarija i curenja na fekalnoj kanalizacionoj mreži.
Zbog potrebe izvođenja radova biće za saobraćaj motornih vozila zatvorena ulica Đorđa Stratimirovića do ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića. Mesto izvođenja radova biće obeleženo odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a saobraćaj motornih vozila odvijaće se alternativnim pravcima. Pešacima će biti omogućen prolaz ulicom Đorđa Stratimirovića.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga