Rehabilitacija starog dela obilaznice – završni radovi na kraku između Ulice Žarka Zrenjanina i Mihajlovačkog druma

Podeli:

Putari nastavljaju s intenzivnim radovima i u novembru, s obzirom da povoljni vremenski uslovi to dozvoljavaju. Uz radove na tri lokacije na državnom putu I-B reda, između Žitnog trga u Zrenjaninu i raskrsnice s putem ka Orlovatu/Lukićevu, u toku su i radovi na rehabilitaciji kompletne trase ranije izgrađene obilaznice oko Zrenjanina, ukupne dužine 4,9 kilometara. Radovi obuhvataju sva tri kraka i pet kružnih raskrsnica, zamenu dotrajalog asfaltnog sloja i ojačanje i uređenje bankina, a njihovim završetkom ranije izgrađeni deo obilaznice oko Zrenjanina biće istog kvaliteta kao novootvorena deonica od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma.


Završene su deonice od kružne raskrsnice na Bagljašu ka starom aradačkom drumu do kružne raskrsnice u Železničkoj ulici (kod pogona “Fulgara”) i od te lokacije do naredne kružne raskrsnice u Ulici Žarka Zrenjanina. Na ovim delovima obilaznice ponovo je uspostavljen saobraćaj, a trenutno su u toku završni radovi na trećem kraku, između Ulice Žarka Zrenjanina i Mihajlovačkog druma i on je zatvoren za saobraćaj. Radovi na samim kružnim raskrsnicama biće izvedeni u narednoj fazi.


Vrednost ove investicije, još jedne u nizu većih investicija u putnu infrastrukturu na teritoriji grada Zrenjanina u toku ove godine, iznosi 260 miliona dinara, a finansira je JP “Putevi Srbije”. Planiran rok završetka svih radova je 31. decembar 2022. godine, u skladu s vremenskim prilikama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga