Registrovan duplo veći broj obolelih u odnosu na prethodni period

Podeli:

Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga nepovoljna sa tendencijom rasta broja zaraženih, ali da je još uvek pod kontrolom.

U toku juna i jula meseca, sa jučerašnjim danom, na području Okruga registrovana je 71 osoba inficirana virusom COVID- 19, što je duplo veći broj u odnosu na period od marta do juna.

Posebno je naglašeno da je klinička slika zaraženih znatno teža u odnosu na početak pandemije kao i da su u pitanju pretežno osobe mlađe dobi. Takođe, trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi 145 osoba koji su pod kontrolom policijskih službenika.

Lokalne samouprave će još u toku dana doneti odluke i naredbe sa novim preventivnim merama, pored već važećih, radi zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19. Mere će biti pooštrene i posebno će se odnositi na ograničenje broja ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje svih zaštitnih mera, nošenje maski i držanje fizičke distance.

Poštovanje propisanih mera kontrolisaće i sankcionisati nadležne inspekcije.

Sa sednice Saveta Okruga opet je upućen apel svim građanima da u cilju zdravstvene bezbednosti obavezno poštuju propisane zaštitne mere i izbegavaju veća okupljanja u zatvorenim prostorima jer jedino time mogu da daju svoj doprinos očuvanju zdravstvenog sistema i njenih kapaciteta, koji su već na maksimumu iskorišćenosti, prema izjavama prisutnih rukovodilaca zdravstvenih ustanova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga