Reakcije kompanije „I taksi navigator“ na najavljene proteste udruženja

Podeli:

Nakon objavljenog saopštenja na našem portalu, koje su poslali nakon održanog sastanka osam udruženja, koji nije potpisan od strane istih,  reagovala je kompanija koja je pomenuta u tekstu.  Kako ističu, zbog neistina i insinuacija koja se tiču firme „I taksi navigator“, poslali su našoj redakciji saopštenje na stavove 8 udruženja koja su objavljena 14. aprila.

11064602_1566507470271808_7005465679473193471_n
Foto: Facebook I Taxi

 

„Nije tačno da je Gradsko veće uvažilo zahtev „Pojedinca na tržištu I taksi navigatora..“, jer da jeste, usvojena cena bi bila još niža“.U zahtevu kompanije „I Taksi navigator“, su zahtevali da cena po kilometru bude niža, odnosno da ostane na dosadašnjem nivou od 35 dinara, a Gradsko veće je usvojilo zahtev potpisnika grupe taksi firmi,  koji su vam dostavili lažnu informaciju, naveo je Dragan Vidaković direktor kompanije „I taksi navigator“.

Dragan Vidaković

„U saopštenju se navodi:“Ako je samovolja jednog pojedinca jača od svih ostalih zajedno, kao i težnja za monopolom…“,  pri čemu se aludira upravo na „I taksi navigator, napominjemo da među „Svim ostalim zajedno“ nema preostale 4 taksi firme, među kojima je i trenutno najveći taksi prevoznik u gradu „As taksi“ koji okuplja preko 60 taksista. U pogledu težnje za monopolom, dovoljno je da navedemo da se u gradu Zrenjaninu registrovano bavi taksi prevozom 380 taskista, a da „I taksi navigator“ raspolaže u ovom trenutku sa 28 vozila. Neko ko ima svega 8% od ukupnog broja vozila, teško da se može nazvati monopolistom.  Povrh svega, zanimljivo je da one taksi firme na koje se pozivate u tekstu i koje izražavaju svoje nezadovoljstvo donetom odlukom i prete blokadom grada, su u proteklom vremenu pa i sada, upravo bili ti koji su odobravali nedozvoljne popuste na važeći cenovnik sa minimalnim ekonomskim cenama i to i do 50 dinara, pa je tim čudnije zašto se bune kada im ova odluka Gradskog veća upravo omogućava da to rade legalno i da ne budu u sukobu sa zakonom i važećim propisima i da se nepotrebno izlažu riziku kažnjavanja od strane inspekcijskih organa. Na posletku, ako se autori objave bune što nije usvojen njihov predlog da minimalne ekonoske cene budu veće od ovih koje je gradsko veće usvojilo, ovim putem upoznajemo i njih i široku javnost da ih niti ova odluka, niti zakon, niti bilo koji pojedinac u tome sprečava i da mogu slobodno da voze svoje mušterije po cenama koje su zahtevali od Gradskog veća“, naveo je Vidaković u saopštenju poslatom redakciji RTV Santos.

Previdom u saopštenju poslatom od strane 8 udruženja, koji nije potpisan i pečatiran, a koji je objavljen na našem portalu, smo želeli da što pre obavestimo javnost. Nije nam namera bila da napravimo nikom štetu.

 

 

Autor: Dragan Prvulović

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga