Razlozi zbog kojih treba da posetite „Dane piva“

Podeli:

Davne 1986. godine u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu, ustanovljena je manifestacija „Dani piva“. Ova manifestacija u kontinuitetu se održava već punih 39 godina, pa je samim tim najstarija manifestacija ove vrste u Srbiji.

Tokom tog dugog perioda menjali su se termini, forma i dužina trajanja manifestacije, da bi se poslednjih godina ustalila na šest dana raznovrsnih muzičkih i ostalih programa. Sada se manifestacija „Dani piva“ održava na dve velike festivalske bine, na dva najveća gradska trga, i na još desetak lokacija u gradu i to početkom avgusta.

Razlozi zbog kojih je ova manifestacija značajna za promociju grada i zbog kojih je iz godine u godinu sve veći broj turista i posetilaca u Zrenjaninu su: negovanje tradicije jednog naroda, bogat dečiji sadržaj, bogat kulturno-umetnički program i izuzetno bogat muzički program.

Ovogodišnji 39. Dani piva počinju večeras i trajaće do 11. avgusta. U ovom prilogu mogli ste da čujete samo neke od razloga zbog kojih ovu manifestaciju treba da posetite, za potpun osecaj iskoristite narednih 6 dana da dođete u Zrenjanin i da osetite atmosferu koju ova manifestacija pruža.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga