Raspušten GrO Demokratske stranke u Zrenjaninu

Podeli:

GrO DS u Zrenjaninu raspušten je odlukom Izvršnog odbora stranke u Beogradu. Odluka o raspuštanju doneta je uz saglasnost Bratislava Tomića. Zbog lošeg stanja u GrO već duži period koje je svoju kulminaciju dobilo objektivno nezadovoljavajućim i zabrinjavajućim rezultatima na parlamantarnim izborima 16. marta ove godine.

Posle dugog niza godina u kojima je stranka neprestano rasla, pobeđivala na izborima i uglavnom uspešno upravljala gradom, desio se poraz i odlazak u opoziciju 2012. godine. Smatram da se naš gradski odbor nije dovoljno dobro snašao u novonastaloj situaciji zašta postoje objektivni i subjektivni razlozi. Stranački organi loše su funkcionisali, dobar deo članova se pasivizirao, a jedan broj je i napustio stranku naveo je bivši predsednik GrO DS.

„Zbog svega navedenog smatram da je DS u Zrenjaninu potreban novi početak, sa novom energijom, kadrovskim osveženjima i novim pristupom prema građanima Zrenjanina. DS mora biti stožer opozicije i alternativa neefikasnoj i lošoj gradskoj vlasti koju predvodi SNS. Želim da se na vreme, sa novim idejama i najboljim ljudima pripremimo za naredne lokalne izbore.“ naveo je Tomić.

Pozvani su svi članoi DS, simpatizeri i građani koji nisu zadovoljni lošim stanjem u gradu i čitavom društvu da narednih dana dođu u prostorije DS  i pridruže se u reorganizovanju i jačanju DS koja jedino takva može da vrati nadu i dostojanstvo građanima Zrenjanina istakli su u saopštenju.

Koristim priliku da kao poverenik gradske organizacije pozovem na razum i dogovor ključnih karaktera u predstojećoj predizbornoj trci za predsednika stranke. Nema više prostora za podele i velika je odgovornost na svima nama, a posebno na najvišim funkcionerima stranke. Pozivam i druge gradske i opštinske odbore da zajedničkim apelom utičemo na očuvanje jedinstva stranke koje nam je sada više nego potrebno zaključio je Tomić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga