Raspisan konkurs za vatrogasce, ove uslove morate da ispunite

Podeli:

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti zaključno sa 20. martom 2020. godine, saopštio je MUP.

Pravo učešća na konkursu imaju osobe koje su državljanini Srbije, najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs i da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa.

Zainteresovani takoše moraju da imaju završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, da poseduju važeću vozačku dozvolu za „C“ kategoriju i da ispunjavaju posebne uslove u pogledu zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti. 

„Napominjemo, da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom ‘B’ kategorije, a nije položilo vozački ispit ‘C’ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica“, navodi se u saopštenju.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliže uslove konkursa zainteresovani mogu naći na sajtu MUP-a (www.mup.gov.rs) i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku (www.copo.edu.rs).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga