RADOVI NA PREČIŠĆIVAČU PITKE VODE UŽIVO PUTEM DVE KAMERE

Podeli:

Radove sa gradilišta postrojenja za prečišćavanje pitke vode od srede svi zainteresovani mogu pratiti uživo putem dve kamere, koje u potpunosti pokrivaju celo gradilište, pa se sada, pored izgradnje bazena za pitku vodu, mogu jasnije pratiti i radovi na izgradnji bazena za prijem sirove vode, kao i izgradnje objekta (hale) za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu i objekta za smeštaj opreme za jonsku izmenu.

slika3

Video strimovi obe kamere nalaze se na sajtu Grada Zrenjanina.
Do četvrtka 17. novembra najviše su napredovali radovi na izgradnji bazena pitke vode i bazena za prijem sirove vode.
Nakon završenog postavljanja armaturne mreže spoljnih i pregradnih zidova bazena za prijem sirove vode prešlo se na segmentno postavljanje oplate i betoniranje zidova.

slika2

Na bazenu pitke vode završeno je betoniranje svih unutrašnjih pregradnih zidova. Za krovnu armiranobetonsku (AB) ploču postavljena je armatura i završeni su svi pripremni radovi za njeno betoniranje koje je planirano za petak 18. novembra.
Na šljunkanoj podlozi temeljne ploče budućeg objekta za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu postavljen je podložni beton i vrše se pripreme za ugradnju armature na ploči. U toku je izrada i čelične konstrukcije hale za smeštaj opreme.
Postavljeni su svi temeljni stubovi i vezne AB grede za objekat za smeštaj opreme za jonsku izmenu, kao i šljunkana podloga, pa će nakon zbijanja iste uslediti i betoniranje prvog sloja ploče objekta.

slika1
Planirano je da građevinski radovi na postrojenju za prečišćavanje pitke vode, ukoliko ne dođe do drastičnih pogoršanja vremenskih uslova, budu završeni do kraja decembra meseca. U toku samih građevinskih radova, kako oni budu odmicali i kako se budu stvarali potrebni uslovi, vršiće se postavljanje i same opreme.
Više od 80 posto opreme je na raspolaganju izvođaču radova, kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu, a u toku su završni radovi na preostaloj opremi koju rade preduzeća koja su angažovana u Srbiji. Oprema za reverznu osmozu i predtretman se nalazi lagerovana u krugu JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok se oprema za ultrafiltraciju i deo pumpne stanice nalaze u skladištima Transportšpeda u Beogradu.
Nakon završetka građevinskih radova i montaže kompletne opreme, odnosno nakon završetka izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitke vode, sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana, tokom kojih će se vršiti podešavanje parametara i vršiti kontrolne analize vode iz postrojenja, a nakon zadovoljenja svih parametara definisanih ugovorom, odnosno postizanja kvaliteta vode po standardima koje propisuje Republika Srbija, a koji su strožiji od propisanih od strane Evropske unije, voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana i samim korisnicima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga