Radovi na izgradnji novog železničkog mosta u Zrenjaninu – ojačavaju se noseći stubovi i grade nova stepeništa i prilazi

Podeli:

Radovi na zameni dosadašnjeg, odnosno izgradnji novog železničkog mosta preko Begeja u Zrenjaninu u punom su jeku i u toku je gradnja novih obloga stubova i ležišta buduće konstrukcije, kao i stepeništa ka pešačkim stazama, koje će se protezati s obe strane mosta. Radovi se izvode u cilju ojačanja konstrukcije mosta i generalno nosivosti, koja će biti značajno povećana.    Nakon uklanjanja mosta koji je postavljen 1937. godine i pripremnih radova za postavljanje nove konstrukcije, betoniraju se ojačanja potpornih stubova na obalama i četiri stepeništa, sa prilaznim stazama. Radove izvodi konzorcijum firmi koji čine “Karin komerc” i “Geodetski biro” iz Veternika, “Čelik” iz Bačkog Jarka i “Trioprojekt” iz Beograda.    

Novi most biće dugačak 54 metra i izrađen od demontiranih elemenata konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, na mestu novog Žeželjevog mosta. Investitor ovog posla, “Infrastruktura železnice Srbije” AD, saopštila je ranije i da će urediti prilaze i pešačke staze i postaviti novo osvetljenje na mostu, čime će se povećati bezbednost ali i ceo prostor oko mosta dobiti lepši izgled. Projektom je predviđeno postavljanje dve pešačke staze preko mosta, a do sada je postojala samo jedna, čime će biti omogućena i bolja i sigurnija komunikacija građana između naselja “Berbersko” i “Ruža Šulman”.   Rok za završetak postavljanja novog mosta i uspostavljanje saobraćaja na delu pruge prema Beogradu je 19. april ove godine. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga