Radionica za decu Predškolske ustanove “Zima, zima, neka radost donese svima” – “uhvaćen” prvi sneg u Zrenjaninu

Podeli:

Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – s’ osmehom u vrtić“ je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Realizuje ga Grad Zrenjanin s partnerima, uz podršku Svetske banke. Partneri na projektu su Predškolska ustanova, Centar za socijalni rad, Crveni krst, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Opšta bolnica „Dr Đorđe Joanović“ i Udruženje „Ostanimo budni“. Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz osetljivih grupa. 

 
 
 
U nastojanju da se realizuju ciljevi projekta, Predškolska ustanova je realizovala radionicu za decu pod nazivom “Zima, zima, neka radost donese svima”, s ciljem usavršavanja prirodnih oblika kretanja, sticanja senzornih iskustava i usvajanja osnovnih pravila ponašanja. 
 
Zimski vazduh je izvanredno sredstvo za jačanje dečjeg organizma, on povećava otpornost i samim tim štiti od različitih ifekcija. Igrama na snegu deca stiču različite veštine i znanja. Igre snegom kao i pravljenje različitih građevina od snega, zahtevaju stalnu aktivnost. Deca se stalno kreću, što pospešuje njihovu cirkulaciju i funkciju organa.
 
 
 
    
Deca su na radionici  imala priliku da zajedno sa vaspitačima putem poligona istražuju i vežbaju određene zadatke: „Poligon sankama“, „Snežni tobogan“, „Pronađi životinju u snegu“, „Šareni sneg“, „Ledeni kolači“,  „Mali Sneško“….  
 
Za svako dete koje je stiglo do cilja bilo je pripremljeno „skriveno blago“.  Deca su imala priliku  da  vežbaju, crtaju, igraju i uživaju u istraživačkim aktivnostima. Stručni saradnici Ivana Stojković, pedagog i Maja Šujica, pedagog za fizičko vaspitanje  su zajedno sa vaspitačima Jasminom Ružić i Slađanom Rajlić realizovali su radionicu u dvorištu vrtića „Maslačak“, a radionica je realizovana sa decom koja pohađaju poludnevni boravak  i kratke programe. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:zrenjanin.rs
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga