Putevi u Srbiji prohodni, na terenu više od 2.300 radnika i 1.100 mašina i kamiona

Podeli:

Svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve raspolože radnike i mehanizaciju.

Na čišćenju snega sa državnih puteva angažovane su sve raspoložive snage 24 putarska preduzeća – 2.342 radnika u jednoj smeni, uključujući putare, tehničare, mašiniste i vozače, i više od 1.100 vozila i mašina za čišćenje snega.
Iako sneg pada gotovo u celoj Srbiji, zahvaljujući stalnom dežurstvu i radu putara u punom kapacitetu, svih 15.000 kilometara državnih puteva prohodno je za saobraćaj, uključujući granične prelaze kao i puteve preko planinskih centara.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, dala je juče nalog svim nadležnim javnim preduzećima i agencijama iz svog resora da zbog ledenih dana i snežnih padavina podignu nivo pripravnosti i budu spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga