Puštena u rad solarna elektrana na Dečjem dispanzeru u Zrenjaninu

Podeli:

Grad Zrenjanin posetili su Aleksej Polkovnikov, zamenik direktora agencije Ruske Federacije za promociju nauke i kulture “Rossotrudničestvo”, predstavnik ambasade Ruske Federacije i predstavnici Ruske humanitarne misije. Oni su imali sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima.
Povod posete bio je puštanje u rad solarne elektrane na Dečjem dispanzeru u Zrenjaninu.

„Saradnja Grada Zrenjanina sa ruskim institucijama i ustanovama, nekoliko godina, mogu reći i decenija je na odličnom nivou. Plod takve saradnje su različiti projekti, između ostalog i današnji projekat, odnosno završetak projekta, koji se uklapa u Zelenu agendu. Ruska humanitarna misija donirala je našem Domu zdravlja solarne kolektore ukupne snage od 50 KW“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

U Gradskoj kući potpisani su primopredajni akti, na osnovu kojih je u potpunosti realizovan projekat.

„Želim da se zahvalim administraciji grada Zrenjanina na čelu sa gradonačelnikom na operativnosti i pomoći u realizaciji ovog projekta. Mi se iskreno nadamo i uvereni smo da će ovaj projekat, koji je usmeren na energetsko obezbeđivanje, odnosno daće mogućnost Dečjem dispanzeru i Domu zdravlja „dr Boško Vrebalov“ da zaista poboljša i poveća svoje usluge prema svim svojim korisnicima“, rekao je Sergej Ševčuk, generalni direktor Ruske humanitarne misije

Vrednost projekta je oko 90.000 evra, od kojih je PDV plaćen sredstvima grada, a ostalo je platila Ruska humanitarna misija.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga