PU upozorava: “ Pojačavamo kontrolu saobraćaja“

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme praznika dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 141.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i nepružanje obaveznog roditeljskog nadzora nad maloletnim licem – jedna.

kurir-foto-policija

Foto:kurir

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 85 učesnika u saobraćaju i izdato je 220 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 33 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 4 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 25 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

„Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje najtežih prekršaja (upravljanje pre sticanja prava, upravljanje pod dejstvom alkohola, prolazak kroz crveno svetlo, itd).“-navodi se u saopštenju PU Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga