PU: Dosta vozača u alkoholisanom stanju

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nedržanja potrebnog odstojanja – jedna.

alkohol i vozaći

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 33 učesnika u saobraćaju i izdato je 114 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 2 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja, a imajući u vidu katakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja (magla, kiša, klizav kolovoz, sneg, led). Takođe, podsećamo sve učesnike u saobraćaju da je obavezno korišćenje zimske opreme kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga