Prvog dana se prijavio veliki broj građana za vakcinaciju

Podeli:

Na portalu eUprava danas do 18 časova oko 57.000 građana Srbije prijavilo se za vakcinaciju protiv kovida-19, rečeno je u Kancelariji za IT i eUpravu.
Do 18 časova oko 57.000 prijavljenih za vakcinaciju
Foto: Pixabay
 
Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.
 
Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.
 
Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.
 
Pored toga, popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku određenu vakcinu. Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.
 
„Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje“, rekao je Jovanović.
 
Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.
 
„Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zainteresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut ‘Batut’ pozvati građane na vakcinaciju“, objasnio je Jovanović.
 
Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije…
 
Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.
 
„Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom“, rekao je Jovanović.
 
Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da se prijave.
 
Prijavljivanje je moguće OVDE.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autor: Blic, Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga