Proteklog vikenda su se dogodila tri saobraćajna udesa

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se tri saobraćajne nezgode, od kojih dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 10000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdata su 148 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere zabrana upravljanja motornim vozilom. Takođe 3 lica su zadržana u prostorijama PU Zrenjanin jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga