Proteklog vikenda dve saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, od toga 1 nezgoda sa povređenom osobom i 1 nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 120.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom -1, i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 274 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 34 vozača, od toga 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 8 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 22 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila, od toga 2 vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga