Proteklog vikenda 6 saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 6 saobraćajne nezgode sa povređenim licima

U ovim saobraćajnim nezgodama 6 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.021,000 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 3 nezgode se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozila (u jednoj od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola), 1 zbog neustupanja prvenstva prolaza, 1 zbog nepropisne radnje vozilom i 1 zbog nedržanja odstojanja i upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 33 učesnika u saobraćaju i izdato je 180 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od toga 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravaljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 6 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 17 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 5 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 lice je zadržano zbog upravljanja vozilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstven registar vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga