Proteklog vikenda 5 saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga, 2 nezgode sa povređenim licima i 3 nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede i 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 730.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 3.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 40 učesnika u saobraćaju i izdato je 176 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 33 vozača, od toga 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, i 3 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 30 vozač a koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 9 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 3 vozila zbog tehničke neispravnostii 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila..

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga