Proteklog vikenda 5 saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 5 saobraćajne nezgode, od toga sa povređenim osobama 2.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 640.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: tehnička neispravnost uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila-1, nedržanje potrebnog odstojanja vozila-3, i zbog neustupanja prvenstva prolaza-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 48 učesnika u saobraćaju i izdato je 249 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 37 vozača, od toga 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 12 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 24 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržana su 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, Takođe iz saobraćaja je isključeno 13 vozila, od toga, 6 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 5 vozila zbog tehničke neispravnosti, 2 vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga