Proteklog vikenda 4 saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 1 sa poginulim licem, 1 sa povređenim licem i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 485.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 2 nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 1 zbog neustupanja prvenstva prolaza i 1 zbog nepropisnog preticanja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 41 učesnika u saobraćaju i izdato je 218 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 42 vozača, od toga 27 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 13 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 27 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 5 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 vozač je zadržan zbog odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstven registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga