Proteklog vikenda 4 saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 11 lica je zadobilo lake telesne povrede i 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 650.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 3, zbog neustupanja prvenstva prolaza-1

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 66 učesnika u saobraćaju i izdato je 247 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 72 vozača, od toga 47 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 19 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 47 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 3 lica je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 2 vozača je zadržano zbog ostalih razloga. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 4 vozila, od toga 3 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstven registar vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga