Promocija zbirke priča o nefizičkom partnerskom nasilju 5. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Promocija zbirke priča o nefizičkom partnerskom nasilju nastalih u okviru projekta “I ovo je nasilje” (https://irida.rs/projekti/i-ovo-je-nasilje/) koji je pokrenula organizacija “Irida” (https://irida.rs/) biće održana u utorak, 5. decembra u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Promociju zbirke pratiće i izložba fotografija nastalih u okviru istoimenog projekta i koju potpisuju mladi autori i autorke iz cele Srbije. “I ovo je nasilje” je projekat o pisanju kratkih priča koje govore o psihološkom nasilju u partnerskim oodnosima, sa mladim autorima i autorkama koji su završili kurs na ovu temu.

Mladi su nakon završetka kursa imali mentorsku podršku Iride, kao i dramaturškinje, u procesu pisanja priča kako bi što živopisnije i realnije oslikali scenarije psihološkog nasilja, sa namerom da imaju edukativan karakter.

Ovaj projekat je dobio podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju” koji sprovodi Hartefakt fond, i OAK fondacije u okviru programa “Snažnije zajedno” koji sprovodi Trag fondacija.

Promocija je zakazana za 5. decembar u toku kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga