Projekcija filma „Priče iz zatvorske ćelije“ – Kulturni centar Zrenjanina – nedelja, 11. 9. – 20h

Podeli:

„Priče iz zatvorske ćelije“ naziv je dokumentarnog filma mađarskog reditelja i scenariste Ábela Viskyja. Film prati odnos očeva koji se nalaze u zatvoru i njihove dece kod kuće. Zajednička nit koja ih povezuje su im bajke koje očevi pišu kako bi kroz određene izmaštane situacije uspostavili prisniji odnos.

Kako se navodi, film na efektan način propituje slobodu, zajedništvo i porodičnu povezanost.. Zrenjaninska filmska projekcija zakazana je u Kulturnom centru u nedelju, 11. septembra u 20 časova. Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa rediteljem i glavnim glumcem.

Ulaz je slobodan.

Detaljnije o filmu:
«PRIČE IZ ZATVORSKE ĆELIJE je mađarsko-englesko-hrvatski dokumentarac, koji istražuje odnos između očeva u zatvoru i njihove dece koja ostaju kod kuće. Očevi na izdržavanju kazne pišu bajke, na osnovu kojih se snimaju bajkoviti filmovi – u kojima glume sebe i svoju decu kod kuće.

Tokom zajedničkog kreativnog procesa koji uokviruje film, vidimo paralelne živote zatvorenika i njihovih porodica i razvoj njihovih teško izvodljivih odnosa. Zahvaljujući današnjoj filmskoj tehnologiji, u kreiranim bajkama, otac i dete mogu da se sretnu u magičnom, slobodno prilagodljivom svetu, prelazeći granice opipljive stvarnosti. Pitanje je, međutim, da li iskustvo susreta u fikciji može stvarno uticati na ove vrlo striktno ograničene, komplikovane odnose.

Može li bliskost stvorena u svetu fantazije postati stvarna, ili je zaglavljena na nivou neke veštački stvorene iluzije?»
Film traje 83 minuta.
Film je titlovan na srpski jezik
Trejler:

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga