Program Kulturnog centra

Podeli:

Programi u Kulturnom centru se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19. Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. 

PETAK, 20. NOVEMBAR
–          GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
–          „ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2020.“
– Postavka je otvorena  od 20. novembra do 9. decembra
 
Osma godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2020.“,  biće otvorena u petak, 20. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine a  prethodio joj je konkurs na koji je pristigla 261 fotografija od 37 autora. Tema konkursa je bila slobodna. Žiri u sastavu: Slavica Popov (diplomirala istoričarka umetnosti, viša kustoskinja u Savremenoj galeriji Zrenjanin), David Pujado (rođen u Barseloni, živi u Beogradu, urednik jedne od fotografskih platformi, osnivač i pokretač  festivala i niza događaja posvećenih popularizaciji fotografije) i Vladimir Jovanovski (ugledni fotograf iz Severne Makedonije i trenutno jedan od najuspešnijih predstavnika makedonske fotografije, proglašen za jednog od 100 najuticajnijih fotografa na svetu) za izložbu je selektovao 71 rad (fotografiju), dodelio 3 nagrade i 3 pohvale u dve kategorije – Color i Monohromatska fotografija.

Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, fotografija i autora  biće upriličeno u sklopu otvaranja. Sama forma otvaranja će blagovremeno biti objavljena, zavisno od epidemiološke situacije i u skladu sa zvaničnim preporukama.
 
Rezultate i informacije o završenom konkursu i mišljenje žirija možete pogledati na FB stranici Foto kluba CD13
https://www.facebook.com/groups/photoclubcd13/

DEČJI PROGRAM
-Onlajn
-Subota, 21. novembar
-Od 10h na FB stranici KCZR
U subotu, 21. novembra u okviru onlajn dečjeg programa realizovaće se tri radionice: Čitanjac sa bibliotekarima, Persu kutak za zdrav trenutak i Iron sportski izazov.
– U okviru radionice Čitanjac sa bibliotekarima čitaćemo knjigu „Princeza u papirnoj kesi“, Roberta Manča. Razmatraće se više tema od važnosti poput razlike između duhovnog i materijalnog – šta je bitno, odeća ili osobine?; Rodna ravnopravnost, pošto je u knjizi situacija da princeza spašava princa, i kako knjige menjaju svet.

O programu
Kreativne radionice otvaraju mogućnost da deca zajedno sa roditeljima saznaju mnogo korisnih saveta o porodičnim odnosima, komunikaciji, zdravom načinu života, ishrane i o sportskim aktivnostima koje su veoma važne za razvoj deteta.
-Radionice počinju svake subote u 10h na FB stranici Kulturnog centra.
– U toku trajanja i novembarskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika ukoliko žele,  snime svoj  video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije očekuju vredne nagrade. Video prilozi  šalju se na e-mail: nikoleta@kczr.org

-Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, “Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita “Iron”.


CIKLUS FILMOVA MARLONA BRANDA
Do 26. novembra u KCZR
U okviru Ciklusa filmova Marlona Branda do kraja meseca emitovaće se dva filmska ostvarenja: “Viva Zapata” (18. i 19. 11.) i “Divljak” (25. i 26. 11.) Filmovi se prikazuju u Maloj sali od 19h. Ulaz je besplatan.

O filmovima
FILM: „VIVA ZAPATA!“
“Živeo Zapata!”/Viva Zapata! (1951, SAD, 113′) film koji je urađen u mešovitom žanru sadržeći u sebi elemente biografskog i istorijskog filma, drame i klasičnog vesterna i prati život pobunjenika Emiliana Zapate (Marlon Brando) od detinjstva, odrastanja do njegove smrti. Film je nominovan u četiri kategorije za nagradu „Oskar“ a u njemu pored Branda igraju Džin Piters (Jean Peters), Anthony Quin i dr. Entoni Kvin je glumeći u ovom filmu, dobio nagradu „Oskar“ za najbolju sporednu mušku ulogu. Režija: Elia Kazan.

FILM: „DIVLJAK“
Film „Divljak“/The Wild One (1953, SAD, 79′) sa Marlonom Brandom u glavnoj ulozi režirao je Laslo Benedek a govori o vođi grupe bajkera, delikvenata koji maltretiraju grad sa sukobljenom suparničkom grupom sve do momenta kada se glavni filmski lik ne zaljubi. Film je interesantan, između ostalog, jer Brando tumači „buntovnika bez razloga“ dve godine pre nego što se pojavila čuvena tinejdžerska zvezda Džejms Dina.

U toku
Likovni i kniiževni konkurs
-Likovni do 20. 11.
-Književni do 31. 12


LIKOVNI KONKURS 30×30
-Konkurs za profesionalne likovne umetnike

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem raspisao je 15. Međunarodni likovni konkurs 30X30 na  temu  „Vreme maski – koja je tvoja?“. Konkurs je otvoren do 20. novembra za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. Na sajtu Kulturnog centra pogledajte propozicije i preuzmite prijavni formular:
https://kczr.org/15-medunarodni-likovni-konkurs-30×30/

KNJIŽEVNI KONKURS
“SLOBODNA TEMA 2020.”
-Za neobjavljene pesme i priče
Kulturni centar Zrenjanina i IP Media023 u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina raspisao je književni konkurs pod nazivom „Slobodna tema 2020.“ za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra. Radovi se šalju na email kczr@kczr.org a najuspešnije učesnike očekuju nagrade.
Sve potrebne informacije o konkursu pogledajte na www.kczr.org

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB stranice, sajta –
www.kczr.org kao i preko našeg YouTube kanala


Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga