Prognoza vremena za maj za područje Vojvodine

Podeli:

Do kraja prve dekade maja očekuje se promenljivo i malo svežije vreme za ovo doba godine povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Srednja dnevna temperatura vazduha biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka. Jutarnja temperatura vazduha biće u intervalu od 9 do 12 stepeni. Tokom prvih pet dana maja najviša dnevna temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 20 do 23 stepena, da bi potom bila u intervalu od 14 do 18 stepeni. Intenzivnije padavine se očekuju oko 06. maja. Prva dva dana perioda duvaće umerena košava, dok će u periodu od 06. do 09. maja duvati umeren, povremeno i jak severni, severozapadni vetar.

U periodu od 11. do 15. maja prognozira se prosečno toplo i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha u granicama višegodišnjeg proseka. Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 9 do 12 stepeni, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 20 do 25 stepeni. Prolazna naoblačenja sa kišom mestimično ili lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom predviđaju se oko 13. i 15. maja, pri čemu su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, intenzivnijim padavinama i olujnim vetrom.

Do sredine maja ima izgleda da će se održavati promenljivo, nestabilno i toplije vreme za ovo doba godine sa čestom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka. Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 13 do 18, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 22 do 25 stepeni, a oko 17, 20, 26 i 30. maja i do 27 stepeni. Vremenske nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i intenzivnim padavinama se prognoziraju oko 17, 20, 21. i 26. maja.

Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 65 mm na severu do 85 mm na jugozapadu Vojvodine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga