Prodata fabrika lekova Jugoremedija

Podeli:

Nekada izuzetno uspešna fabrika lekova Jugoremedija prodata je neposrednom pogodbom fondu

Konačno prodata fabrika lekova Jugoremedija, kupac – fond APS Project one za 365,5 miliona dinara.

Stečajni sudija Privrednog suda odbacio je prigovor turske farmaceutske kompanije Birgin, koja ima potraživanja od zrenjaninske fabrike u iznosu od milion evra. Ova kompanija je zainteresovana za kupovinu i ponudila je 260 miliona dinara.

Stečajni sudija odbacio je prigovore kompanije Birgin.

APS je najveći poverilac Jugoremedije i potražuje deset miliona evra, jer je ranije otkupio potraživanje Hipo banke od te fabrike, koja je svojevremeno dala kredit fabrici lekova. Ovaj fond se, pored trgovinom nekretninama, bavi i otkupom potraživanja, najviše u jugoistočnoj Evropi.

Ukupni dugovi Jugoremedije iznose oko 25 miliona evra, a među poveriocima su i radnici kojima više meseci nisu isplaćene plate. Na ovakav način bi upravo nekadašnji radnici trebali da dobiju izostale zarade i trebao bi da im se poveže radni staž. 

Stečajni upravnik Radovan Savić ranije je rekao da ne zna kakvi su planovi APS-a, ali da bi veći izgledi bili da Jugoremediju pokrene Birgin koji se bavi proizvodnjom lekova, ali pošto je fabrika u stečaju prodaje se, kako zakon predviđa, isključivo zbog najbolje cene da bi se prvenstveno namirili poverioci. 

 

 

 

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga