Problemi u vodosnabdevanju na teritoriji Zrenjanina

Podeli:

Pad napona u trafostanici odakle se obezbeđuje električna energija, koju distribuira Elektrodistribucija Zrenjanin, za rad bunarskih pumpi koje snabdevaju grad vodom prouzrokovao je, u dva navrata, slabiji pritisak vode u mreži na teritoriji grada Zrenjanina. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, kvarova nema, a na kvalitet snabdevanje električnom energijom JKP „Vodovod i kanalizacija“ ne može da utiče, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Prilikom pada napona električne energije sistem zaštite bunarskih pumpi automatski prekida njihov rad i isključuje jednu od linija za snabdevanje grada vodom. Stabilizacijom napona automatski se bunarske pumpe ponovo uključuju u rad, a za postizanje režima rada u punom kapacitetu potrebno je oko dvadesetak minuta, nakon čega se uspostavlja redovan režim vodosnabdevanja.

Do momenta postizanja punog kapaciteta rada na pomenutoj liniji vodosnabdevanja celokupno vodosnabdevanje se vrši preko drugih linija, čime se obezbeđuje kontinuitet vodosnabdevanja bez prekida ali uz smanjeni pritisak vode u mreži na teritoriji celog grada. U zgradama na višim spratovima može doći i do kraćeg prekida vodosnabdevanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga