Problemi sa vodosnabdevanjem posledica neracionalnog i neodgovornog trošenja vode

Podeli:

Proteklog vikenda građani Zrenjanina prijavljivali su slab pritisak u vodovodnoj mreži, a u pojedinim delovima grada je dolazilo do potpunog prekida vodosnabdevanja.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ ističu da je svake godine u toku letnje sezone pojačana potrošnja, te apeluju na građane da je neophodno racionalno trošiti vodu. Povećana potrošnja vode pre svega odnosi se na zalivanje travnjaka, bašti, polivanje betonskih površina, punjenje bazena i slično. Posledice neracionalne potrošnje najviše se osete u „špicu“ ,odnosno između 18 i 22 časa. U ovom vremenskom periodu najčešće i dolazi do do pada pritiska vode u objektima kolektivnog stanovanja,kao i u objektima individualnog stanovanja.

Juče,prvog dana kada je zabeležena temperatura iznad 30 stepeni, ostvareni su najveći zabeleženi protoci, odnosno najveća potrošnja vode. Prema najavama meteorologa, očekuju nas tropske vrućine, pa sam im tim molimo sugrađane da ozbiljno shvate apel, da racionalno troše vodui da na taj način, ogovornim ponašanjem obezbede da ona bude dostupna u svakom trenutku svim korisnicima- rekao je Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga