Priznanja Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku na Sajmu turizma u Novom Sadu

Podeli:

Gradu Zrenjaninu pripala je Velika zlatna medalja za najbolju turističku manifestaciju “Dani piva”, a gradonačelniku Čedomiru Janjiću lično Diploma sa posebnim priznanjem za unapređenje i razvoj turizma, što je u rangu najznačajnijeg međunarodnog priznanja u regionu u oblasti turizma. Ta priznanja sinoć su svečano dodeljena u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a povodom otvaranja 49. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.
49sajamturizmans_nagrade_3
Priznanje za najbolju turističku manifestaciju primili su gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, a nakon što mu je uručeno i priznanje za unapređenje i razvoj turizma, gradonačelnik Zrenjanina je istakao da je to nagrada za sve ono što je urađeno u prethodnom periodu.
– Od naše lepe manifestacije “Dani piva” stvorili smo, možemo reći, brend Srbije i regiona. Prošle godine smo napravili ozbiljnu manifestaciju, a ove godine smo ponovili to što smo uradili prethodne, što je prepoznato u najvišim turističkim krugovima i stigla je ova reprezentativna i prestižna nagrada. Zahvaljujem se i svim mojim saradnicima, koji su uložili puno napora da “Dani piva” budu manifestacija koja se prepoznaje u celoj Srbiji, ali i regionu, jer su nam gosti stizali sa svih strana – prokomentarisao je Janjić priznanja koja su mu sinoć uručena.
49sajamturizmans_nagrade_7
Svečanost dodele najviših priznanja u oblasti turizma otvorio je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković koji je istakao da je ovogodišnji sajam turizma uspeo, da je bolji od prethodnog, uz očekivanja da će biti “lošiji od narednog, jubilarnog”.
– Već tokom prvih 100 dana Pokrajinske vlade promovisali smo novi koncept turizma u Vojvodini, krenuli smo s izradom strateških dokumenata koji treba da upotpune, definišu i trasiraju ovu oblast i čini mi se da je to što smo uradili prepoznato na tržištu turizma i zainteresovalo učesnike i posetioce sajma u većem broju u odnosu na prethodnu godinu. Nastavićemo s tom praksom – kazao je Đoković.
49sajamturizmans_nagrade_1
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je, drugi put zaredom, Crna Gora, čiji je ambasador u Srbiji Branislav Mićunović primio posebno priznanje iz ruku Ivana Đokovića i direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića. Istaknuto je da će Crna Gora, koja često nastupa zajednički sa Srbijom na sajmovima u inostranstvu, biti partner Novosadskog sajma i naredne godine, kada se obeležava značaj jubilej – pola veka te turističke smotre. Sajam turizma je juče otvorio potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Gradonačelnik Zrenjanina, osim susreta sa potpredsednikom Pokrajinske vlade, imao je tokom večeri niz kraćih sastanaka i razgovora s predstavnicima gradova, institucija i turističkih organizacija iz naše zemlje i regiona – Rumunije, Crne Gore i Republike Srpske. Susret je upriličen i s predstavnicima bratskog grada Trebinja, čijoj je Turističkoj organizaciji pripalo priznanje za zvanični katalog turističke ponude tog grada.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga