Privremeno zabranjen rad Visokoj školi za menadžment

Podeli:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, donelo je rešenje kojim se Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu privremeno, do kraja zimskog semestra – zabranjuje rad.

U saopštenju ministarstva navodi se, da je Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu dozvola za rad izdata 01.07.2016. godine, na osnovu izveštaja o početnoj akreditaciji.

Ta škola je nakon toga podnela zahtev za akreditaciju 28.3.2017. godine, ali još nije dobila uverenje o akreditaciji, zbog čega se smatra da ne ispunjava propisane uslove za rad.

Nacionalno akreditaciono telo (NAT) se na zahtev inspektora pismeno izjasnilo da je Visoka škola za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu u postupku akreditacije i da je na sajtu NAT-a greškom navedeno da je zahtev odbijen.

Pre dobijanja dozvole za rad škola je upisala studente školske 2015/2016. godine za osnovne akademske studije na studijskom programu ekonomija.

Nakon inspekcijskog nadzora, inspektori su doneli rešenje kojim su naložili poništavanje upisa studentima upisanim školske 2015/2016. godine, kao i poništavanje uverenja o stečenom visokom obrazovanju studentima upisanim ove školske godine.

Matične knjige studenata vođene su neuredno i ne može se utvrditi tačan broj upisanih studenata.

Škola je upisivala studente školske 2016/2017. godine, 2017/2018. i 2018/2019. godine.

Utvrđeno je i da škola nema potreban broj nastavnika propisan odredbom člana 23. stav 3. Zakona o visokom obrazovanju, saopštilo je ministarstvo.

Visokoj školi za menadžment i ekonomiju iz Kragujevca naloženo je da bez odlaganja, prestane da obavlja nastavnu i drugu delatnost do ispunjenja propisanih uslova i o tome javno obavesti studente.

Školi se zabranjuje da organizuje i sprovodi upis i polaganje ispita do kraja zimskog semestra.

Naloženo je i uklanjanje natpisa i drugih obaveštenja o radu ustanove iz svih prostorija koje koristi ta škola, kao i prestanak reklamiranja, a do ispunjenja propisanih uslova, navodi se u saopštenju.

Izvor: rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga