Pripreme za IX SOŠOV su u toku

Podeli:

Zrenjanin će od 19. do 22. maja biti domaćin SOŠOV-a odnosno Sportske Olimpijade školske omladine Vojvodine. Dva puta je to već bio – 1974. i 1986. godine. Ovog puta, naš grad će ugostiti oko pet hiljada učenika osnovnih i srednjih škola, njihovih nastavnika i profesora, kao i mnogo sportskih radnika.

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine je sportska manifestacija koja se održava na svake četiri godine u nekom drugom gradu u Vojvodini. Cilj je da se među učenicima, posebno onima koji se inače ne bave sportom, popularizuje školski sport.

– Zadovoljni kako teku radovi i da nema nikakvih nepredviđenih problema. Sve je u redu za sada. Imamo 600 smeštajnih jedinica i mobilisani su svi sportski objekti uključujući i školske sportske sale za potrebe ovog takmičenjac – kaže direktor IX SOŠOV-a Jovan Lekić.

Na ovogodišnjem SOŠOV-u biće 15 sportskih disciplina, a to su futsal, košarka, odbojka, rukomet, atletika, plivanje, stoni tenis, gimnastika, ritmička gimnastika, džudo, karate, basket 3×3, šah, streljaštvo i mini olimpijske igre u kojima će učestvovati učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Sa ciljem očuvanja potpune koncentracije sportista na postizanje što boljih rezultata, postoji pravilo da na takmičenjima u okviru SOŠOV-a nema publike.

– To je pravilo koje traje već dugi niz godina i koje je propisao Savez za školski sport Srbije i Vojvodine. Na neki način, želja je bila da se tako pomogne samim učesnicima jer kad ima publike onda možda bude i nekog ometanja učesnika. Ovako smo pokušali da izađemo u susret samim učesnicima da bi mogli da se posvete sportu tog dana bez bilo kakvih ometanja – dodaje Lekić.

Ovakva sportska manifestacija ima višestruku korist za grad. Zrenjanin se više puta pokazao kao dobar domaćin sportskih dešavanja i stalno se radi na unapređenju uslova i mogućnosti za sportiste.

Žreb će biti organizovan 10. maja u Baroknoj sali Gradske kuće. Prvog dana takmičenja, 19. maja, planirano je svečano otvaranje manifestacije u Kristalnoj dvorani u 12h, a poslednjeg dana takmičenja i simbolična ceremonija zatvaranja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga