PREVARIO AMBASADU: Zrenjaninac lagao da je izgubio pasoš, kako bi pobegao iz zemlje

Podeli:

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je S. G. (42) iz tog grada jer je, lažući da je izgubio pasoš, doveo u zabludu službenike ambasade Srbije u Mađarskoj da mu izdaju putni list

 

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je S. G. (42) iz tog grada jer je, lažući da je izgubio pasoš, doveo u zabludu službenike ambasade Srbije u Mađarskoj da mu izdaju putni list, iako mu je pasoš prethodno oduzela nemačka policija.

U saopštenju zrenjaninskog tužilaštva navodi se da je protiv S.G. sudu podnet optužni predlog zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza. On je prema optužnici, 24. novembra 2015. ambasadi Srbije u Budimpešti, kao stranka u upravnom postupku dao lažan iskaz, jer je službenicima rekao je izgubio pasoš, iako mu je pasoš 26. avgusta 2015. godine privremeno oduzela nemačka policija, kako bi ga sprečila da napusti teritoriju te zemlje. Na osnovu njegovog iskaza službenici ambasade Srbije izdali su mu putni list, a on je sa njim istog dana prešao granicu pri povratku iz Mađarske u Srbiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga