Preminulo još 7 osoba, novozaraženih 296

Podeli:

Još 7 osoba preminulo je od posledica zaraze koronavirusom, a od početka epidemije 151 osoba izgubila je život. Zaraženo je još 296 osoba, ukupno 7.779. U petak u 18 časova počeo je novi policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutro. Novo žarište je Negotin, jer je koronavirus ušao u dom za stara lica „Radost“ u tom gradu. Kada je reč o merama koje će biti na snazi tokom prvomajskih praznika, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da će one zavisiti od toka epidemije.

O tome ćemo pričati u ponedeljak, utorak na Kriznom štabu i javnost će biti blagovremeno obaveštena o tome, dodao je Gojković.

Darija Kisić Tepavčević je navela da je procenat pozitivnosti manji od 6 odsto, kada se uzme u obzir broj testiranih i pozitivnih slučajeva.

Dodala je da je većina pozitivnih osoba imala asimptomatski oblik bolesti i testirani su kao kontakti zaraženih. Naglasila je da je to pokazatelj da virus slabi i da je došlo do inverzije težine kliničke slike. Na samom početku je najveći broj pacijenata imao teže oblike pneumonija, a sada je sve više onih sa asimtomatskim ili blagim formama bolesti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga