PREMIJERA „SRPSKO-RUSKIH VEZA“ U NOVOM SADU

Podeli:

Danas je u prostorijama Centra za društvenu stabilnost u Novom Sadu održana promocija dokumentarnog programa „Srpsko-ruske veze kroz istoriju – Srbi i Rusi jesu braća zauvek“.
O serijalu u produkciji Centra za društvenu stabilnost govorili su Petar Đurđev, istoričar i direktor Istorijskog arhiva grada Novog Sada, protojerej stavrofor Branko Ćurčin i Dušan Dikić, predsednik Srpsko-ruskog društva Kać i Sveslovenskog saveza Severna Srbija.

„Srbi i Rusi jesu braća zauvek, ali potrebno je da razumemo iz kojih razloga je nastala ova poznata krilatica. Istorijat neraskidivih veza i saradnje srpskog i ruskog naroda ukazuje na ispravnost i neprolaznost pomenute tvrdnje, a dokumentarno-filmski program Srspko-ruske veze kroz istoriju pomaže nam da shvatimo kako su te veze i nastale“, rekao je Ognjen Karanović, istoričar i jedan od učesnika u stvaranju ovog dokumentarnog serijala.

U pitanju je serijal od 15 epizoda, koji će se emitovati na Jutjub kanalu Centra za društvenu stabilnost.

Više informacija, najave epizoda i sadržaj vezan za srpsko-ruske veze možete ispratiti na Fejsbuk i Instagram stranici „Srpsko-ruske veze“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga