Preko 1000 učesnika na 4.Zrenjaninskom MaxBet maratonu

Podeli:

Ovu nedelju u Zrenjaninu obeležio je 4. MaxBet „Zrenjaninski maraton“. U 9 časova prvo je startovao maraton kao i trka osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Veliki broj trkača trčao je 42km, a prvi na cilj nakon 2 sata i 45 minuta stigao je Miloš Dragović iz Podgorice, dok je prva žena koja je stigla na ovaj cilj Milana Mikalački iz Kikinde sa vremenom 3 sata i 47 minuta. U 11 časova počeo je polumaraton kao i trka zadovoljstva i štafetna trka. Trku zadovoljstva prvi je istrčao naš sugrađanin Bela Nađgeler dok je prva žena koja je istrčala trku zadovoljstva Sonja Ilić, naša sugrađanka koja živi u Novom Sadu. Prvi na cilj u polumaratonu za 1 sat i 19 minuta stigao je Nikita Masorski iz Leskovca, dok je prvo mesto u polumaratonu zauzela Sanja Despotović koja je na cilj stigla za sat vremena i 41 minut.

Učešće u 4. MaxBet „Zrenjaninskom maratonu“ uzeo je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je zajedno sa svojim saradnicima istrčao trku zadovoljstva od 7km. U današnjem maratonu i najmlađi su imali svoju trku, PerSu trka sa osmehom za najmlađe okupila je veliki broj dece koja su u akciji „Run a hero“ dali podršku deci oboleloj od raka i udruženju NURDOR.

Preko hiljadu naših sugrađana još jednom je dokazalo da je Zrenjanin zasluženo Evropski grad sporta i da je i loše trčanje bolje od netrčanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga