Predstavljen program „Moja prva plata“ – mogu aplicirati mlađi od trideset godina, a rok za prijavu je 31. oktobar

Podeli:

U maloj Sali Kulturnog centra održana je danas promocija programa „Moja prva plata“ koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Cilj Programa jeste da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Promocija je održana u organizaciji Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina i uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina.

Projekat je predstavila Izabela Balint iz Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina koja je zahvalila predstavnicima kompanija „Mlekoprodukt“, BB Trejd, „Ultraplanet“, „Novares“ i „Gomeks“, kao i Kulturnom centru koji su predstavili otvorene pozicije u našem gradu, ali i mladim ljudima koji su izrazili zainteresovani za učešće na konkursu.

– Želim da vam se zahvalim jer vi spadate u onih pet odsto ljudi koji urade nešto za sebe, izađu iz kutije i krenu da traže posao, da čuju informacije. Nažalost, mnogi danas misle da se podrazumeva to da im se posao nudi, da se njihova karijera razvija na takav način, bez ulaganja napora. Čestitam i na tome što ste danas došli, to je velika razlika u odnosu na mnoge mlade ljude – kazala je Izabela Balint obraćajući im se.

Inače, u našem gradu otvorene su 232 pozicije, a detaljne informacije o  projektu i učešću na konkursu „Moja prva plata“ dostupni su na internet sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs.

Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 25.000,00 dinara, dok za one visokog obrazovanja naknada iznosi 30.000,00 dinara. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom. Pored iznosa koji isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva. 
Kako su ranije naveli, pojedini članovi Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina su svakako voljni da motivišu dodatno aplikante i planiraju da zadrže prijavljene mlade ljude u firmama. 

Rok za prijavljivanje je 31. oktobar ove godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga