Predsednik Srbije sutra u Zrenjaninu saopštiće važnu vest za državu i grad

Podeli:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević prisustvovaće u četvrtak, 23. avgusta, u 12 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće, potpisivanju Sporazuma o saradnji između Grada Zrenjanina i predstavnika kompanije za proizvodnju radijalnih pneumatika „Linglong Tajr“ iz Kine.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je napomenuo da se radi o najvećoj investiciji ikada u Zrenjaninu i da je grad spreman za njenu realizaciju.

Kineska kompanija Šandong Linglong saopštila je da planira da investira 994,4 miliona dolara u fabriku auto guma u Slobodnoj zoni u Zrenjaninu.

Izgradnja fabrike trebalo bi da počne u aprilu 2019. i biće izvedena u tri faze od kojih će poslednja biti završena u martu 2025. godine, navodi se u dokumentu koji je kompanija Šandong Linglong podnela Šangajskoj berzi.

Kompanija, kako se navodi, planira da godišnje u Zrenjaninu proizvode više od 13 miliona radijalnih auto guma, visokog kvaliteta. 1500 ljudi radiće u proizvodnom kompleksu koji će se prostirati na površini od 136 ha.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga